Site
       
     
Topo
       
     
Analysis
       
     
model_1
       
     
model_2
       
     
model_3
       
     
GP.png
       
     
sketch_01.png
       
     
sketch_02.png
       
     
elevation and section
       
     
elevation
       
     
the yard for elementary school
       
     
the main entrances
       
     
elevation
       
     
1 level
       
     
2 level
       
     
3 level
       
     
4 level
       
     
glitched render
       
     
Site
       
     
Site

Troitsk, Moscow. Local administration offers for the school plot a portion of the 6ha forest area. Instead of cutting down the nation forest, I propose the site on the northern slope of the banks of the Desna River. 

 

Topo
       
     
Topo

A group of high-rise residential buildings are to the west of the site, and a park with historic trees lines the site from the southwest. The historical Troitsk Worsted factory is downstream. Across the river, there is a park and low-rise housing.

Analysis
       
     
Analysis

To maximize the use of the site, I propose extending the standard set of educational and administrative areas with additional functions and providing open access to residents in the area, thus designing the school as a mix-use complex.

As a result:
+ increasing functional variety at the residential area, 
+ city gets the school, which it’s required while saving a large plot of forest from logging, 
+ open access to the river. 

model_1
       
     
model_1

The building comprises three systems:
    1. a primary school,
    2. a middle and high school, 
    3. an area open to the public (which consists of a pool, a large gym, a group of small gyms, machine shop, and a library). 

model_2
       
     
model_2

The parts of the complex are connected by recreational areas. The primary school is separated from the rest by a gallery/canteen on the lower level.

 

model_3
       
     
model_3

The school faces the river, advancing towards it with several semi-open yards. The yards are dug out in the relief to allow natural lighting in the lower levels of the school.

GP.png
       
     
sketch_01.png
       
     
sketch_02.png
       
     
elevation and section
       
     
elevation and section
elevation
       
     
elevation

The building is designed on a relief with a large difference in altitude. The main entrance is from the 2nd-floor platform, which also serves as a roof for the gallery/canteen. 

the yard for elementary school
       
     
the yard for elementary school

The yard for elementary grades is designed as an amphitheater conformed to the relief, creating a space suitable for games and performances as well as outdoor classes and lectures.

the main entrances
       
     
the main entrances

The main entrances are from the 2nd-floor platform, which also serves as a roof for the gallery/canteen. 

elevation
       
     
elevation
1 level
       
     
1 level
2 level
       
     
2 level
3 level
       
     
3 level
4 level
       
     
4 level
glitched render
       
     
glitched render